maandag 25 maart 2013

Fridays brunch in Dubai

Er wordt gezegd dat wanneer je in Dubai komt wonen je heel wat kilootjes aankomt. Gelukkig is dit bij ons niet het geval, maar ik snap wel wat de oorzaak ervan is....

In Dubai kan je heerlijk eten. Je hebt de meest diverse restaurants hier. Elk land is hier wel vertegenwoordigd. Zelfs België. Er zijn in Dubai ondertussen 3 Belgium beer cafés waar je een vidé met friet of een pot heerlijke mosselen kan eten.

Ik, die altijd graag uit gaat eten, kan me hier dus echt uitleven. Ter voorkoming van de kilo's jog ik dan ook heel wat kilometers af. Ook fastfood is hier in overdaad te vinden. Elke grote keten is hier te vinden en ze leveren ook allemaal aan huis als je dat wilt. Gelukkig ben ik daar niet zo een fan van en ga ik voor het culinaire.

Ook zijn ze in Dubai gek op koffie. Een Starbuckx vind je bijna op elke hoek van de straat maar ook koffieketens als Costa, Caribou koffie, ... Zelfs een drive-in Starbuckx kwamen we hier laatst tegen.











Hetgeen waar Dubai het meest om bekend staat zijn de 'Friday brunches'. Op vrijdag kan je in de meeste restaurants die in een hotel gevestigd zijn gaan brunchen tussen 13u en 16u. Je kan er genieten van de meest heerlijke buffetten. Het ene restaurant nog luxer en uitgebreider dan het andere. Je hebt ze in verschillende prijsklasse en dan kan je nog kiezen of je met of zonder alcohol neemt. Dit zijn heuse eetfestijnen waarbij de champagne en wijn vaak ook als water gedronken wordt.

Ouders kunnen dus eten en drinken hoeveel ze maar willen en de kinderen kunnen ondertussen genieten het speciale kinderbuffet met een overdaad aan snoep. De chocolade fontein, de springkastelen, facepainting, magicshows, pettingzoos en noem maar op zijn er meestal wel te vinden. Iedereen dus happy!

Op deze momenten heb je niet eens door dat je in een moslimland woont. Alcohol vloeit er rijkelijk.  Vaak moet je wel even zoeken naar de stand met het varkensvlees, want dat staat wel wat bedekter opgesteld. Laatst stonden er zelfs speciale borden in een andere kleur met een bordje erbij. Er stond dat we vriendelijk verzocht werden om ons varkensvlees op een ander bord te leggen uit respect voor de Moslims. Geen probleem natuurlijk, maar wel grappig.

Hieronder zie je 2 foto's van de Pork afdeling in het Armami Peck restaurant tijdens onze laatste fridaysbrunch. Een speciaal kamertje achter een gesloten deur helemaal ingericht met heerlijke versgesneden hammetjes. Mmmmm.
 
                              
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten