maandag 9 mei 2011

Huizenjacht

Een maandje voordat we naar hier kwamen zijn we al een keertje 5 dagen naar Dubai gegaan om een huis te zoeken. We hebben toen verschillende compounds (gated commutities) en verschillende soorten huizen gezien. We vonden de huizen in de Meadows het leukste, want we wilden een grote tuin en voldoende ruimte.

We hebben toen 2 goede huizen gezien en de dag voordat we terug moesten vliegen hebben we doorgegeven welke we graag wilde huren. Het huis en de prijs werden goedgekeurd, maar eenmaal terug in Belgiƫ kregen we te horen dat ze het huis gingen verkopen i.p.v. te verhuren. Balen dus, maar geen probleem. We hadden ook nog een ander leuk huis gezien, maar die bleek reeds verhuurd te zijn.

Blijkbaar zijn huizen hier vaak maar 24uur te huur en dan alweer verhuurd. Je kan er ook altijd vrij snel in: ze schilderen het voor je en maken het schoon en een paar dagen later kan je er al in.

Gelukkig kregen we van Philips eerst een maandje een appartement in Dubai als we dat nodig hadden en konden we bij aankomst meteen op zoek naar een geschikt en vooral beschikbaar huis. Onze zoektocht was ondertussen iets makkelijker omdat we nu precies wisten wat en waar we iets wilden huren.

Samen met Bram en Rose (de vrouw die ons bij vele zaken begeleid) gingen we een namiddagje huizen bekijken. Huis 1 was leuk, mooi en groot genoeg, maar net iets te ver van het gezamelijk zwembad, huis 2 was FANTASTISCH, huis 3 erg donker en had een rare indeling en het 4e was tegen de middag al verhuurd.

Het tweede huis in de Meadows 8 street 1 villa 5 was echt onze droom en een uurtje nadat we het huis gezien hadden (we lieten ons deze keer niet vangen) lieten we de makelaar weten dat we het huis wilden huren. Er was enkel 1 probleem. Na ons is er nog een koppel komen kijken ,waarmee de makelaar al een dikke maand huizen aan het zoeken was, en die wilden het huis ook huren en voor dezelfde prijs.

Nu werkt het in Dubai zo dat de eigenaar het huurbedrag voor een heel jaar ineens met 1 cheque wil hebben. Een groot bedrag dus, maar bij ons gaat dat via Philips. Het ander koppel kon het huis enkel betalen met 2 cheques, dus voor 6 maanden en daarna nog eens voor 6 maanden. Hiervoor moest de makelaar toestemming vragen aan de eigenaar.

Geen probleem dachten wij, dan bieden we net iets meer, maar zo werkte onze makelaar niet. Ze ging toestemming vragen voor die 2 cheques en als de eigenaar dat ok vond kregen zij het huis en anders wij voor hetzelfde bedrag. Afwachten dus... Anderhalve dag hebben we gewacht en hadden er al geen vertrouwen meer in.

Toen kreeg Bram een telefoontje dat de eigenaar enkel 1 cheque accepteerd!!!  Gezien onze vorige ervaringen met huizen willen huren hier zijn we erg voorzichtig met 'blij' zijn en wilden we zo snel mogelijk de borg gaan betalen. Op zondag ochtend om 9 u stond ik dus hiervoor voor de deur. Echt zeker is het pas als ook de papieren goedgekeurd en getekend zijn, maar we mogen toch al de champagne koud zetten.

Als alles goed gaat mogen we op 21 mei in ons nieuwe huis, kunnen onze meubels er de 22 en 23 ingezet worden en mogen de honden eindelijk ook komen!

TO BE CONTINUED ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten