zondag 15 mei 2011

onze uitstap naar de Creek in Deira

Een paar dagen geleden zijn we naar Fesitval City geweest. We hebben daar al eens bij een Libanees gegeten (wat heerlijk was) en nu zijn we naar Jamie's Italian gegaan. Een restaurant van Jamie Oliver.

Omdat we momenteel toch nog aan deze kant van Dubai verblijven wilden we ook graag het oude Dubai (waar het allemaal begon) bezoeken. Samen met Alfonso (een Italiaanse collega van Bram) gingen we richting Creek. Je ziet er echt oude gebouwen met specifieke toren met houte palen die vroeger zorgen voor een soort van airconditioning. De mensen kunnen naar de andere kant van Dubai geraken door 1 Dirham (0.20cent) te betalen en zo met een oud houten bootje. Dit opzich is al heel leuk op de doen. Je vindt er aan beide zijde van de rivier Souks (kleine winkelstraatjes waar ze hun kruiden, goud en stoffen verkopen) Je kan er ook lokaal eten vinden of een vers fruitsapje kopen. Hieronder enkele foto's:




        
We zijn in Deira gaan uit eten bij een Iranees met uitzicht op de Creek. Heel leuk voor Olivia die steeds naar de boten wilde kijken. Olivia is tot hier toe gelukkig steeds erg braaf geweest tijdens het uit eten. De iPad is echt een geweldige uitvinding. Ze speelt interactieve spelletjes en kan er filmpjes op kijken. Super gewoon!






1 opmerking:

  1. Amai zeg, leuk leuk leuk en nog eens leuk !!! Tof te horen dat alles goed gaat en dat Olivia zich goed amuseert! Post ook eens een fotootje van je woonst hé, ben ik ook wel benieuwd naar. En dat de hondjes snel bij jullie kunnen zijn, waar zijn ze nu dan ?

    BeantwoordenVerwijderen